SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 5. April 2012

Søndagslunsj på tur

Søndagslunsjen her i Italia kan være et lite eventyr for oss nordboere. Den inntas vanligvis sammen med resten av familien hos MAMMA og erstatter den sene middagen ellers i uka. Andre  ganger samles venner over et måltid med mange retter som varer i flere timer. Da er det viktig å vite hvor man kan få den beste lunsjen og helst til en rimelig penge. Villa Verde i Garfagnana er et slikt sted som vi fant for mange år siden. Noen ganger i året tar vi med oss gjester til en stor lunsj hos Roberto, slik vi gjorde sist søndag med Vidar og Ann Kristin.

Kokken på Villa Verde er sosial. Når all rettene er kommet på bordet, tar han seg gjerne en tur ut i restauranten for å skåle med gjestene.

Og etterpå er det kortspill i baren. Damene har ett bord, mennene et annet. Kjønnsdelingen er antagelig nødvendig fordi det snakkes veldig mye mens man spiller, og samtaleemnene er noe forskjellig ved disse to bordene. Siden praten er så viktig, er dette nok den beste løsningen for alle.

Etter lunsj tar vi nordboere siesta ute i sola.

 

2 comments to Søndagslunsj på tur