SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 6. June 2012

Helsetjenester

Tre døgn tok det. Bedre i Norge?

Jeg er nettopp kommet hjem, lettet og lykkelig. Og jeg tenker at nå må jeg rose de som fortjener det, nemlig det italienske helsevesenet.

Søndag oppdaget jeg en kul i høyre bryst. Mandag gikk jeg til fastlegen min. Tirsdag var jeg på et kontor i Pisa og fikk time til mammografi. I dag, onsdag var jeg på helsesenter i Pisa, der det forøvrig krydde av folk. I løpet av 50 minutter ble mammografi gjennomført, jeg ble innkalt til lege som gjorde en ultralyd, og jeg fikk resultatet muntlig og bildene på en cd med meg hjem. At det bare var en ufarlig cyste jeg hadde funnet på søndag var selvfølgelig en stor lettelse.

Hos gjestene våre møter vi ofte stor skepsis til det italienske helsevesen. Det bare KAN ikke være så bra som det norske, er ofte holdningen. Fordi jeg nå bor i Italia og ikke lenger er medlem av Folketrygden, vet jeg jo ikke om det er riktig. Kanskje kan noen fortelle at denne historien hadde blitt fortalt akkurat likedan om jeg fortsatt bodde i Norge?

5 comments to Helsetjenester

 • Lisbeth

  Så fint at det gikk bra – ja, vi snakka jo om dette da vi var på apoteket i mai. Det du beskriver ville ikke gått med den farta ho oss. Ha en fin sommer – kjæm fra Vesterålen.

 • Birgitte

  Hei Sissel,

  Så godt og høre at det ikke var noe skummelt og farlig :-)
  NEI, du kunne ikke ha fortalt denne historien om du hadde bodd i Norge !!!
  Håper du har det bra nå og at skuldrene er senket ned på det nivå de skal være :-)

  klem
  Birgitte

 • Marius

  Det er bra!
  Og – uansett – det viktigste var at det ikke VAR noe farlig, hurra!

 • Marit

  Ja slike gleder, Sissel, skal vi virkelig bejuble….og helsesystemer som funger gjør ekstra godt og fortjener oppmerksomhet…..Her sitter vi på hytta i Fjellsbygdi og har nettopp sett Italia- Spania……Savner alt det gode i Montemagno…og gleder oss også over fjelllivet her. Har hørt gjøken og sett en harepus……..

 • Takk til dere alle for gode ord. Det er godt å bo i et land der helsetjenesten fungerer. Nå kan det jo hende at jeg var ekstra heldig denne gangen, men det var slik det var, og det er det som teller.