SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 23. September 2012

Søndagslunsj

På søndager samles familen her i Italia. Istedet for middag om kvelden drar man til mor eller svigermor som venter med en stor lunsj. Vi er så heldige å få ta del i denne tradisjonen sammen med vår italienske familie. I dag var lunsjen for en gangs skyld hos Karine og Sandro, og mange hadde bidratt. Som alltid, et stort bord, mange retter og mye prat og liv rundt bordet.

Pastaen var laget av Sandro. Rino grillet scampi og forskjellige kjøttstykker som har ligget i marinade. Karine har prøvd seg på litt utenlandsk; en norsk potetsalat og en amerikansk kålsalat. Marisa har laget en terte med aprikosfyll, og jeg har som ofte før gjort stor suksess med min norske kake “Verdens beste”. Den er snadder for italienere som ikke er særlig vant til kremkaker.

Vi har to barn i familien. Livia er snart fire og viser stolt fram sin nye paraply, selv om det ikke er noe tegn til regn. Det nyanskaffede søskenbarnet lille Alberto er bare seks uker gammel og prøver å forstå hva som skjer i Verden.

En slik familielunsj tar hele søndagen.I dag avsluttes det hele med en skål der alle skal berøre alles glass med “cin cin!”. En fin søndag!

3 comments to Søndagslunsj

  • Takk for et hyggelig gjensyn med “la famiglia italiana”!

  • Cathrine Skogstad

    Å så koselig :) fikk bare minner om den fine middagen vi hadde hjemme hos verdens beste Karine :) Livia e jo blitt så stor <3

  • Sissel

    Ja, familen er blitt større, og Livia er blitt større. Det er fint å være en del av en italiensk familie – i tillegg til norsk.