SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 25. December 2013

Ribbekrise

To deler

Svor og fett, og kjøtt

Slakteren som garanterer at kjøttet kommer fra dyr som har hatt et godt liv, han hører litt dårlig, har liten tålmodighet med dem som snakker dårlig italiensk, og han vet lite om norsk kosthold.  Det siste er lettest å overse.

Ribbe i fire deler

Ribbe i fire deler

Uansett, resultatet er at når han leverer ribben vi har besilt viser den seg å være fem kilo (bra!), har ribben (bra!), flott svor (bra!) og 99% fett (mindre bra!).  Selv Ribbemagikeren Sissel erkjenner at hun ikke kan lage et julemåltid av hvitt fett uansett hvor flott svoren er.  Vi må forsøke et ribbebygge-prosjekt

Først deler vi den orginale ribben i tre deler.  Vi sitter igjen med en flott svor med en cm fett under, en stor skål med hvitt fett, og et magert stykke med ribben.  Hva vi skal gjøre med halvannen kilo hvitt fett er uklart.

Vi returnerer til slakteren og kjøper fire kilo skinke.  Magert svinekjøtt som er utbenet og derfor ganske formelig.  Ribbebyggingen kan begynne.

Først legger vi ribbena, derefter kjøttet, før vi danderer svoren på toppen.

Ferdig ribbe

Ferdigmontert ribbe

Ferdig ribbe

Ferdig ribbe

Den ferdigmonterte ribben ligner til forveksling en ekte norsk ribbe.  Bortsett, naturligvis, fra at den veier nesten seks kilo.  Det er litt i meste laget, kanskje, til fem voksne.

Fire timer senere er ribbebyggesettet ferdig stekt.  Damene har fått aperitivo og spist primo, og er kjempefornøyd med resultatet.

2 comments to Ribbekrise

  • Maryon

    Kjære alle dokker i Toscana,dokker e ikkje opprådd, som alle gode nordlenninger finn dokker ei løsning. Fortsatt god jul tel dokker, savne :-)

  • Sissel

    Vi har hatt mange spennende opplevelser omkring norsk julemat i utlendighet. Men denne var nok den mest dramatiske av alle. Jeg var ganske deprimert lille julaften da fettklumpen fra slakteren kom i hus. Men ribbemiddag ble det til slutt i år også! Fortsatt god jul til deg også, Maryon!