SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 12. January 2014

Valnøtter

Valnøtter

Fire sorter valnøtter

Det hele startet med at jeg fylte en pose med valnøtter fra en stor kurv nede i butikken i Montemagno.

Ikke visste jeg at det var forskjell på valnøtter.  Disse var anderledes enn alt jeg tidligere har vært borti på to måter: Skallet var så tynt at man kunne knekke dem med hendene, og de hadde en fyldigere og mildere smak.

Da jeg noen dager senere ville vite mer om dem kunne hun fortelle at det var valnøtter.  Men det visste jeg forsåvidt.  På Ipercoop hadde de tre typer og jeg kjøper en pose av hver.  Men ingen av dem smaker som de jeg  kjøpte (enda) mer av i butikken i landsbyen.

Bildet viser fra venstre en Franquette og en Sorrento.  Til høyre en Lara.  Så en åpen og uåpnet valnøtt fra Montemagno.  Jeg har med stor omhu valgt representative nøtter, både i størrelse og overflate.

Vi vil nå ha valnøttre i haven, men vi vil ha den samme typen som jeg kjøpte i butikken.  Eller med andre ord: SiToscana er på desperat jakt efter en valnøttekspert.

1 comment to Valnøtter

  • edel&Louis

    Eneste JEG vet at det er forskjell på ferske og tørkede valnøtter. Ferske har tynt skall, tror de kan være litt grønnlige i farve?? Eller??