SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av gunn den 9. October 2014

Pizza Berlusconi

En av pizzakokkene i dyp konsentrasjon

En av gjestene i dyp konsentrasjon

Søndag fyrte vi opp pizzaovnen på nytt. Denne gangen måtte vi ta i bruk både terrasse og hage for å få plass til alle pizzaglade gjester. Med 25 pizzakokker i sving ble det produsert pizza i lange baner – ca førti totalt – og det var noe for enhver smak. Noen focacciaer ble det også.

Hyggelig stemning i hagen

Hyggelig stemning i hagen

Hyggelig stemning i hagen

Hyggelig stemning i hagen

Ari og Lisa lager Pizza Berlusconi

Ari og Lisa lager Pizza Berlusconi

Spesiell oppmerksomhet fikk den for oss ukjente pizzaen “Berlusconi”. Det var våre finske gjester Lisa og Ari som sto for denne. Pizza Berlusconi er Finlands svar på en svært uheldig uttalelse Silvio Berlusconi kom med angående finske mattradisjoner en gang i 2001. Slikt går ikke ubemerket hen. Finnene svarte med å lage “Pizza Berlusconi”. Den ble behørig markedsført med slagord som: “Stikk gaffelen i en Berlusconi” og “Ta et tygg av Berlusconi”. Hevnen er søt og pizzaen kjempegod! Toppet med røkt reinskjøtt håndbåret fra Finland må vi si den var mye mer spiselig enn navnefaren.

Tage deler av sin kompetanse

Tage deler av sin kompetanse

Tage startet kvelden med en foccacia

Fornøyd pizzaiolo

Tage, som nå er tilbake etter et lengre jobboppdrag i Norge, var selvskreven pizzaiolo, altså pizzakokk. Pizzaiola-lærlingen Livia er lykkelig for at morfar endelig er tilbake.

Pizzaiola-lærlingen følger nøye med

Pizzaiola-lærlingen følger nøye med

Livia serverer

Livia serverer

Giuseppe

Giuseppe

Ut på kvelden kom også Giuseppe, arkitekten bak pizzaovnen. Han høstet stor applaus for både byggverk og fargevalg. Han hadde kanskje vært skeptisk til de norske pizzaioliene men etter noen smaksrunder så han meget fornøyd ut.

Tage skjærer opp desserten

Tage skjærer opp ricottaterten

Kvelden ble avsluttet med en ricottaterte, også stekt i pizzaovnen.

Foto: Sissel og Gunn

1 comment to Pizza Berlusconi