SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 27. February 2011

Med tre menn på svingete toskanske veier

En motorsykkeltur i det toskanske vinterlandskapet kan anbefales – spesielt når sola varmer som den gjorde i går. Etter tre timer på svingete veier hadde vi behov for en cappuccino.  Og noe senere ble det lunsj på den utmerkede ‘trattoriaen’ ved katedralen uten tak i San Galgano.

Odd Arne var der for første gang og satte pris på villsvin med fire forskjellige tilbehør å velge i.

Selve katedralen i San Galgano er et underlig syn der den troner med sine vakre søyler og bueganger uten taket som skaper et menneskeskapt rom. Noen vil kanskje få følelsen av å komme enda nærmere himmelen med den som tak langt der oppe.

På høyden ovenfor katedralen er den nye kirka bygget. Og der er målet for pilgrimene som vandret hit i hundrevis av år, sverdet til Galgano. Det var mannen som med Guds hjelp kjørte sverdet så langt ned i steinen at ingen siden har klart å dra det opp igjen.

I dag er sverdet beskyttet av en glassmonter, og et informativt skilt forteller det viktigste om hendelsen.  Fortsatt står det mennesker her og ser undrende på mirakelet i San Galgano.

Vi fikk mye ut av denne dagen, Tage, Frode Odd Arne og jeg. Mange spennende timer på motorsykkel, italiensk mat på sitt beste, kulturskatter og en fantastisk historie.

1 comment to Med tre menn på svingete toskanske veier

  • Frode

    Sannsynligvis verdens beste motorsykkelturlandskap. Tusen takk for tre fantastiske dager!