SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 14. November 2012

Olivenhøst i SiToscana

Mannen i huset er i Norge. Damene måtte overta olivenhøsten i år, med uvurderlig hjelp av Svein. Jeg fikk Lucia til å lære oss hemmelighetene. Det ble en uforglemmelig dag.

De som har sett olivenlundene her i Montemagno, vet at dette er det viktigste man gjør om høsten. I Norge kjøper vi oss en flaske god olivenolje i butikken og spiser noen oliven en gang i blant, ferdig med det. Italienere elsker oliven, og innhøstingen er en kulturell begivenhet. Familien samles til arbeid, oliven fraktes til mølla og man snakker ikke om annet enn oliven disse ukene.

Vi har kun ett oliventre i hagen vår. Dagen i dag ga Lucia oss et engasjert kurs i olivenhøsting. Det finmaskede nettet ble omhyggelig plassert under treet, og vi startet arbeidet med å få ned de små fruktene. Dette er et møysommelig arbeid siden det utføres for hånd.

Det lille treet vårt, som var på vei til å vokse inn i himmelen, ble kraftig beskjært i fjor av vår kjære venn, olivenbonden Lee. Antagelig er det han som skal ha æren for at treet sto bugnende fullt av frukter i år. Lucia, og vi må tro henne som selv har åtti oliventrær, sa at kvaliteten var på topp!

Kaffepause på terrassen vår.

Fornøyde olivenarbeidere poserer for fotografen.

Badevekta ble hentet ned. Det ble 29 kg oliven fra det lille treet!

Nå starter resten av arbeidet. Lucia er dratt hjem, og jeg må ringe husbonden. Hva gjør vi videre?

2 comments to Olivenhøst i SiToscana

  • edel&Louis

    Så herlige de ser ut! Tenker Tage er litt missunnelig at han ikke er hjemme akkurat nå. VI er ihvertfall missunnelige, er litt italienske, elsker olivenolje og kjøper og bruker masse, nesten hver dag. Prøver å finne brukbar kvalitet her hjemme. Og flere innvandrerbutikker har GODE nedlagte oliven å få kjøpt i løs vekt. Kos dere med olivenhøsten. hilsen edel&Louis

  • Dere skulle gjerne fått noen av oss nå. Vi har overskudd, så gjestene våre spiser så mye oliven de vil.