SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 20. December 2013

Litt italiensk

Julegaven i år ble ny hofte, til og med en italiensk en! I hvertfall ble operasjonen gjort i Italia, og jeg velger å tro at den nye hoftekula av titan er italienskprodusert. Etter seks uker med forberedelser, innleggelse til operasjon og rehabiltering er jeg klar til å fortelle litt om det italienske helsevesenet.

Italia er kjent for høy standard på helsestellet, og det er mye man kan bli imponert over. Det nye sykehuset i Pisa holder høy standard, den medisinske delen har vært utmerket, kommunikasjon med pasienten ikke alltid helt bra, sykepleien har en del mangler (fra en gammel sykepleiers kritiske synspunkt), to ukers rehabiliering på spa var bare fantastisk. Og maten, der har vi virkelig noe å lære!

Vi fikk regelmessig utlevert lister der vi kunne velge retter til lunsj og middag, alltid to varmretter og dessert til begge måltid. Men Italia er jo i økonomisk krise, selv matbudsjettet er under press. Hva gjør italienerne da? Jo , de går løs på den uviktige frokosten. Den besto av en bolle kaffe eller te pluss en pakke med noen tørre smakløse kavringlignende saker. Jeg spurte etter marmelade og ble ledd ut. Hvordan kunne jeg forvente sånn luksus i disse krisetider?!

3 comments to Litt italiensk

 • edel&Louis

  Høres bra ut. Ikke dårlig det med maten, for “Maten er halve føda” Fortsatt god bedring, Sissel.
  STOR klem fra edelSol

 • Hildur

  Reservedeler er gode å ha når de trengs! Her nok å stå i, men i dag tar jeg ferie fram til13 januar. Først feiring i Bergen, hadde jo bursdag i sommer, deretter en ferieukene!

  Skal bli godt med litt luft under vingene

  Ønsker dere alle ei strålende jul og flott 2014

  Planlegger dere norgestur, eller kanskje vi må tenke Italia. Vi ser…

  :-) Hildur, Amin og Guttene

 • Marianne

  Så flott, Sissel! Gratulerer med gjennomført operasjon! Og så morsomt du beskriver oppholdet – jeg kan se det for meg. Ja, vi har virkelig noe å lære av italienerne mht mat – og det å kunne sette pris på ting i hverdagen! Lykke til med fortsettelsen!