SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av gunn den 7. August 2014

En dag med pinnsvin, kikerter og pranzo i Toscana

Lykken er et basseng for seg selv

På mandag hadde SiToscana nok en hyggelig dag på jobben. Vårt hovedanliggende var å besøke to av våre utleiere for å utveksle informasjon og ta noen nye sommerbilder. Men, som vanlig, fyltes dagen av så mye, mye mer.

På Borgo di Alica traff vi to gutter som jublet over å ha et helt svømmebasseng for seg selv. Men dèt var etter at de hadde reddet et pinnsvin fra drukningsdøden i samme basseng. Å være pinnsvin og surre rundt i klorvann er ikke det lureste man kan gjøre. Da er det godt å bli funnet av noen dyrekjære og bli dusjet med rent vann mens man ligger og kommer seg. Pinnsvin heter riccio på italiensk.

Pinnsvinet fra Borgo di Alica

En liten dusj hjelper mot klor

Så er det bare å slappe av

Så ble det lunsjtid og Clara og Roberto, huseierne på Borgo di Alica ville vise oss et kjempebra spisested noen kilometer unna.

Klara har dresset seg opp og er klar for lunsj

Alltid hyggelig å spise pranzo sammen Clara og Roberto

Ristorante da Carlo svarte til forventningene, kjempegod mat til en god pris. Aircondition inne og stor uteservering.
Gode og mette satte vi kursen mot Tanna. Noen stopp underveis ble det selvfølgelig.

Sissel jakter på motiv

Solsikkene strutter og smiler – modne som de er

Det er lett å føle seg velkommen med en slik velkomst

På Tanna ble vi møtt av vaiende flagg – og vi ble litt rørt da vi så at det ene var vårt – altså det norske. Tanna drives av Antonio og Brunella. Antonio var opptatt på vinmarken og vinket fra traktoren da han for forbi. Brunella sørget for ettermiddagskaffe før vi begynte fotograferingen.

Da vi holdt på å pakke sammen møtte vi naboen. Nysgjerrige som vi er lurte vi veldig på hva det var han holdt på med. Det lå en haug med noe som for oss så ut som en mellomting av tørkede urter og høy med noen hvite små poser på. Han hadde ingenting i mot nysgjerrige damer og forklarte gjerne. Han begynte å rulle en av posene i hånda si og ut trillet det gule erter – kikerter, ceci på italiensk. Vi fikk to i gave. Ikke visste vi at kikerter vokste slik. Ekstra morsomt var det å se de nå med tanke på at vi nettopp hadde laget Cecine, en forrett av kikertmel under forrige pizzakveld.

Er det slik de vokser ja – kikertene

Foto: Sissel og Gunn

 

 

Comments are closed.