SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 18. December 2014

Ribbeeventyret fortsetter

Årets ribbe

Årets ribbe

I år hadde vi med oss bilder av ribbe til slakteren; det var gøy med fjorårets ribbekrise, men man tar ikke sjanser med julematen!  Vi har hørt at i andre land spiser man kjøtt som har vært frossent, men her inngår ikke slik nød-mat i menyen.  Slakteren kutter til, vacuum-pakker og vi er klar til å møte alle kulturelle utfordringer.  Akevitt kjøpte vi på TaxFree i fjor.

Eneste som kan bli en utfordring er at vi er fem som skal spise ribbe på julaften (inklusive Livia).  Ribben veier 6.9 kg.  Spørsmålet er: Blir det restemiddag?

2 comments to Ribbeeventyret fortsetter

  • Morten Amundsen

    Nja, spørs hvordan den blir tilberedt. Tid før steking, under steking og hvor lang tid før dere er sulten igjen :-)

    Ribbe trenger i allefall 24 timer før, minst 4 timer under (minst!) og kan etes i et laaangt måltid. 1 kg pr.pers er normalt under mine Ribbefester, så 6,9 på 5 er at det er litt nattmat men “nada” i morgen tidlig (som er prikken under “i”en) Altså: Litt lite kanskje :-)

  • edel&Louis

    Ser jo veldig bra ut denne!! Spørsmålet er: Har den svor med et GODT FETTLAG på undersiden, som dere kanskje må skjære til/rute selv (svoren altså). Nødvendig for KNASENDE sprø svor når den skal spises. Rester? Først og fremst til julefrokost eller helst pranzo neste dag!! Lykke til!!